သတၱဝါအေပါင္း စိတ္ခ်မ္းသာ၊ ကိုယ္က်န္းမာၾကပါေစေၾကာင္း ဆုေတာင္း ေမတၱာပို႔သပါတယ္.........

Monday, August 15, 2011

ဆိုင္ဖြင့္မယ္ဆိုရင္ျဖင့္ ...

အပိုင္း(၁) ရဲ႕ လင့္က ဒီမွာပါ http://crystal-lovelivelife.blogspot.com/2011/07/blog-post_25.html

ထိုင္းႏိုင္ငံမွာ ဆိုင္ဖြင့္မယ္ဆိုရင္ ရင္းႏွီးလုပ္ကုိင္ဖို႔ ေငြ၊ နာမည္ခံတဲ့ကိစၥ၊ ကိုယ္ပိုင္ေနထိုင္ခြင့္ကိစၥ၊ ဝန္ထမ္းနဲ႔ ကိုယ္ဖြင့္မယ့္ ဆိုင္အမ်ိဳးအစားကို သတိထားေရြးရမယ့္ ကိစၥမ်ား မလဲြမေသြၾကံဳေတြ႕ရမွာျဖစ္ပါတယ္။  ဆိုင္ေပၚမူတည္ျပီး အျခားေသာ လိုအပ္ခ်က္မ်ားလည္း ရွိႏိုင္ပါေသးတယ္။

ေလာေလာဆယ္ ခရစၥတလ္စားဖူးခဲ့တဲ့ ထမင္းဆိုင္ေလးပဲ ဆိုပါစို႔...။ ဆိုင္နဲ႔ပတ္သက္ျပီး ေနရာနဲ႔ အက်ယ္အဝန္းေပၚမူတည္ျပီး၊ ဆိုင္အခန္းေစ်း၊ ဆိုင္တြင္းျပင္ဆင္မႈ၊ ဝန္ထမ္း၊ နာမည္ခံခ သို႔မဟုတ္ တရားဝင္ဆိုင္ဖြင့္ရန္ အာမခံခ်က္တစ္ခုခုေပါ့။ ေျပာေတာ့သာ လြယ္လြယ္ေလး...ဆိုင္တစ္ခုဖြင့္ဖို႔ဆိုတာ မလြယ္လွဘူး။ ေစ်းကြက္ကိုလည္း ကိုယ္ေရာင္းခ်င္တာနဲ႔ ကိုက္မကိုက္ၾကည့္ရပါေသးတယ္။ လူေတြမ်ားတိုင္း စည္ကားတိုင္းလည္း အေရာင္းသြက္ခ်င္မွ သြက္တာမ်ိဳးေတြလည္း ရွိပါတယ္။

ဝန္ထမ္းစရိတ္နဲ႔ ေရ၊မီတာခေတြကိုလည္း ထည့္မတြက္လို႔ မရျပန္ဘူး။ ျပီးေတာ့ ေခတ္နဲ႔အညီ ကုန္ေစ်းႏႈန္းကလည္း ေတာ္ေတာ္တက္ေနပါတယ္။ လုပ္ငန္းတစ္ခုအတြက္ ရွံဳးျမတ္ေတြကို ၾကိဳတင္တြက္ထားဖို႔လိုပါေသးတယ္၊ ဘယ္အတိုင္းအတာအထိ ရွံဳးသြားႏိုင္တယ္၊ ဘယ္အခ်ိန္ထိ အရွံဳးခံႏိုင္လဲ စတာေတြပါ စဥ္းစားထားရမွာပါ။

ဒီဆိုင္ေလးရဲ႕ အဆင္အျပင္နဲ႔ဆိုရင္ ေစ်းက မဆိုးလွဘူးေျပာရပါမယ္၊ ေစ်းေကာင္းေပးစားရတဲ့ စားသံုးသူမွာလည္း စားေသာက္ဖြယ္မ်ားကို အရသာရွိေစခ်င္ပါတယ္၊ စားသံုးသူဘက္က ေမွ်ာ္လင့္ခ်က္ေပါ့။ ဆိုင္အျပင္အဆင္နဲ႔ဆို စားစရာေတြလည္း ေကာင္းမယ့္သေဘာေပါ့။ ဒါေပမယ့္ လိုအပ္ခ်က္ေလးေတြ (ပထမတစ္ပိုင္းမွာ ေရးျပီးသားေနာ္) ရွိလာတဲ့အခါ စားသံုးသူဘက္က မတန္သလိုခံစားရပါတယ္။ ဆိုးတာတစ္ခုက ဟင္းခ်ိဳထဲမွာ ဆံပင္ခ်ည္ပါလာပါတယ္၊ ဟင္းခ်ိဳက ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ဟင္းခ်ိဳဆိုေတာ့ အရြက္ေတြကို ေရနဲ႔ ေသခ်ာေဆးႏိုင္ပါမွ။ ဒါ့အျပင္ ဟင္းေတြ ေစ်းၾကီးတာကို နားလည္ေပးလို႔ရေပမယ့္ ေကာ္ဖီကို ေစ်းမတန္တဆ တင္ထားလိုက္ေတာ့ စားသံုးသူမွာ ေတာ္ေတာ္ေလး နင္သြားပါတယ္ :)

အားလံုးကို ခ်ဳံၾကည့္လုိက္ရင္ စရိတ္ေတြမ်ားတဲ့အတြက္ ဆိုင္ရွင္ကို နားလည္ေပးႏိုင္ေပမယ့္ အရသာမေကာင္းတဲ့အတြက္ ေနာက္တစ္ခါ သြားမစားျဖစ္ေတာ့ပါဘူးလို႔ပဲ ေတြးမိေနပါတယ္ရွင္။ ကိုယ္တိုင္လည္း ဂ်ီးအေတာ္မ်ားပါတယ္ :(

အဲ ထိုင္းမွာ ဆိုင္ဖြင့္မယ္လို႔ စိတ္ကူးမိတဲ့ ျမန္မာမ်ားအတြက္ ေရွာင္ရန္ ေဆာင္ရန္ေတြကို ဥာဏ္မီသမွ် ခ်ေရးေပးလိုက္ပါတယ္။ ခရစၥတလ္တစ္ေယာက္ အခုလို ခ်ေရးထားတာေတြထဲမွာ လိုအပ္ခ်က္ေတြ ရွိေနအံုးမွာပါပဲ။ ဒါေၾကာင့္ အမွားပါခဲ့တာမ်ားရွိရင္ လိုအပ္ခ်က္မ်ားရွိေနေသးတယ္ဆိုရင္ ခြင့္လႊတ္ၾကပါလို႔ ေတာင္းပန္လုိက္ပါရေစေနာ္။

 ေနာက္တစ္ခါဆို ဘတ္ငါးရာထက္ပိုေပးရတဲ့
ဘိုင္းရုပ္စကိုင္းမွာ ဘူေဖးသြားစားတာက ပိုတန္တယ္လို႔ ခံစားမိပါတယ္ :P

ပိုစ့္တင္တာ ေနာက္က်သြားတဲ့အတြက္လည္း အထူးအထူးေတာင္းပန္လုိက္ပါတယ္။ ေနာက္တစ္လလံုးမအားေတာ့လို႔ အခုပိုစ့္ကို အျမန္တင္လိုက္ရပါတယ္။ ဘာမွ အသစ္မတင္လဲ လည္လည္လာေပးၾကတဲ့သူေတြကို အထူးေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္။

ေလးစားစြာျဖင့္
ခရစၥတလ္

3 comments:

ညယံ said...

ဟုတ္တယ္ေနာ္။ ဆိုင္ဖြင့္မယ္ဆိုရင္ ေဈးလည္း သက္သာ၊ သန္ ့ရွင္းမႈလည္း ဦးစားေပး၊ အရသာလည္း ေကာင္းေကာင္းေလး လုပ္ေရာင္းရင္ အၿမတ္လည္း မ်ားသလို ေရာင္းအားလည္း ေကာင္းပါတယ္။ ဆိုင္အၿပင္အဆင္ၾကီးကို ဦးစားေပးလြန္းၿပီး အရသာက ခ်ာတာတာ၊ သန္ ့ရွင္းမႈကလည္း မရွိ ၊ မွာလိုက္ရင္ ေဆြမ်ိဳးေမ့ေအာင္ ေစာင့္ရတယ္ ဆိုရင္ေတာ့ ေနာက္ဘယ္ေတာ့မွ ေၿခဦးလွည့္မွာ မဟုတ္ဘူးရယ္။

...အလင္းစက္မ်ား said...

အဲ့သာနဲ ့ အဲ့သည္ဆုိင္ကို စီးပြားေရးပိတ္ဆို ့ လိုက္ေတာ့မယ္ အစ္မ....... ဟီးဟီး။ Big - C က ဖု ့ေကာ့မွာ စားရင္ ဗိုက္ကားမွ ၁၀၀ မက်ေပါင္။ :) ))))))

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ဆိုင္ဖြင္႔ဘူး
မခရစၥတယ္ဖြင္႕မွ လာအားေပးမယ္
အလကားအားေပးမွာကို ေျပာတာေနာ္ း)